Šole i Lajčak o dijalogu Srbije i Kosova

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 17:53

Šole i Lajčak o dijalogu Srbije i Kosova

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Pričali su o ''snažnoj podršci koje SAD daju pegovorima Srbije i Kosova''.

''Uživao sam u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU o našoj snažnoj podršci dijalogu koji EU vodi između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova i Srbije i zajedničkoj posvećenosti putu Zapadnog Balkana ka integraciji u EU", napisao je Šole na Tviteru.

Malo posle 17 sati u Briselu je počeo sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija uz posredovanje EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak Šolea i Lajčaka u Briselu: Razgovarali o "snažnoj podršci koje SAD daju pregovorima"

Izvor: Blic, 04.Apr.2023

Specijalni savetnik američkog Stejt Departmenta Derek Šole razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom o podršci koje SAD daju pregovorima Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...

Blinken i Grlić Radman o ključnoj ulozi Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana s EU

Izvor: Danas, 05.Apr.2023, 13:26

Ključna uloga Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana s Evropom i njena sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa šefom hrvatse diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, danas u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.