Šolc u Beogradu ponovo pozvao Srbiju da se pridruži sankcijama protiv Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2022, 12:20

Šolc u Beogradu ponovo pozvao Srbiju da se pridruži sankcijama protiv Rusije

Očekujemo da se zemlje kandidati za članstvo u EU pridruže sankcijama protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu, poručio je kancelar Nemačke Olaf Šolc 10, juna, nakon sastanka sa predsenikom Srbije Aleksadrom Vučićem u Beogradu. "Važno je da se što veći broj zemalja priključi sankcijama, jer to je instrument koji pomaže Ukrajini. Sankcije su veoma efikasne, mnogo efikasnije nakon sankcija uvedenih nakon aneksije Krima 2014. godine", rekao je Šolc. "Ovaj šesti paket sankcija EU...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc: Prioritet Berlina pristupanje Zapadnog Balkana EU

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2022

​PRIŠTINA - Njemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas u Prištini da prioritete njegove Vlade pristupanje Zapadnog Balkana EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Šolc u Prištini: U EU nema mesta za zemlje koje se međusobno ne priznaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas u Prištini da u Evropskoj uniji (EU) nema mesta za države koje se međusobno ne priznaju i da je put Kosova ka EU povezan sa dijalogom sa Srbijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Šolc: U EU nema mesta za zemlje koje se medjusobno ne priznaju

Izvor: Beta, 10.Jun.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas u Prištini da u Evropskoj uniji (EU) nema mesta za države koje se medjusobno ne priznaju i da je put Kosova ka EU povezan sa dijalogom sa Srbijom.On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem rekao da je za Kosovo važno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.