Slovačka priznala kosovske pasoše?

Izvor: B92, 20.Jul.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka priznala kosovske pasoše?

Priština -- Prištinski elektronski mediji preneli su da je Slovačka, jedna od pet zemalja članica EU koja nije priznala nezavisnost Kosova, priznala kosovske pašose.

Pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, mediji su preneli da to priznavanje pasoša znači da gradjanima više neće biti potrebni dodatni papiri sa vizom radi ulaska u Slovačku.

Jedan neimenovani diplomata u Prištini izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je vlada Slovačke odluku o priznanju kosovskih pasoša donela 17. jula i da ona važi za obične, ali ne i za diplomatske pasoše.

Slovačka takođe dozvoljava svim kosovskim građanima koji imaju Šengen vize da slobodno putuju u ovu zemlju.

U ambasadi Slovačke u Beogradu danas niko nije bio dostupan za komentar ove informacije.

Španija i Grčka, koje takođe ne priznaju nezavisnost Kosova, ranije su donele odluku o priznavanju kosovskih pasoša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka priznala kosovske pasoše

Izvor: Mondo, 20.Jul.2012

Prištinski elektronski mediji preneli su danas da je Slovačka, jedna od pet članica EU koja nije priznala nezavisnost Kosova, priznala kosovske pasoše.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.