Skupština: LDP predložio rezoluciju o Srbiji i Kosovu

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: LDP predložio rezoluciju o Srbiji i Kosovu

Liberalno demokratska partija podnela je predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu - partnerstvo i odgovornost za bezbednost, stabilnost i razvoj u nameri da se definišu polazne tačke nove politike prema Kosovu uz istovremeno ubrzavanje procesa evropskih integracija.
Srbija mora da se kroz dijalog sa EU i SAD zalaže za interes Srba na Kosovu sa ciljem rešavanja njihovih svakodnevnih problema i da sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << druge strane nesporno osigura svoju evropsku budućnost, navodi se u obrazloženju.
Dodaje se da su osnovni elementi nove politike zaštita prava Srba na Kosovu, garancija njihovih prava i savezništvo Srbije sa najvažnijim odlučiocima u međunarodnoj zajednici.
Nova politika, kako se navodi, podrazumeva okretanje što bržem ulasku u punopravno članstvo EU i NATO, izgradnju institucija, tržišne ekonomije, promenu spoljne politike, nastavak procesa reformi i modernizacije društva, stvaranje socijalno odgovorne države.
Moramo u svetu pronaći razumevanje za Srbiju i naše interese ostavarivati u dogovoru sa EU i SAD, naglašava se u rezoluciji.
LDP predlaže da se rezolucija donese po hitnom postupku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.