Škotska vidi nezavisnost kao zaštitu od tvrdog Bregzita

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Jun.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska vidi nezavisnost kao zaštitu od tvrdog Bregzita

Scenario izlaska Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma "povećao bi verovatnoću da Škotska proglasi nezavisnost", izjavila je šefica škotske vlade Nikola Sterdžon. Sterdžon je u intervjuu za EURACTIV  pojasnila da bi mogućnost takvog tvrdog Bregzita učinila opciju nezavisnosti daleko prihvatljivijom za birače u Škotskoj.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Škotska premijerka o Bregzitu i horor filmu britanske vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 08:57

Škotska premijerka Nikola Sterdžon izjavila je da su Bregzit i "horor film" britanske Vlade znaci da Škotska možda treba da ima drugačiji put u budućnosti, verovatno van Velike Britanije..."Škotska i Velika Britanija su na različitim političkim putevima. Moramo se suočiti sa tim da li je bolji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.