Škotska nacionalna stranka neće prihvatiti Džonsonov plan za Bregzit

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska nacionalna stranka neće prihvatiti Džonsonov plan za Bregzit

Vođa Škotske nacionalne stranke koja je za nezavisnost Nikola Sterdžen je danas rekla da nikada neće prihvatiti planove za Bregzit premijera Borisa Džonsona. Ona je rekla da su škotski glasači na referendumu 2016. godine izabrali da Velika Britanija ostane u Evropskoj uniji i da ne žele da budu izvučeni iz EU.

Borisa Džonsona uporedila je sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, rekavši da obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koriste "sirovi populizami" kako bi kršili prava manjina.

Sterdžen je dodala da "ono što lideri kao što su Džonson i Tramp imaju zajedničko jeste da veruju da ništa ne može da stane na put njihovih interesa. Ni činjenice ni dokazi. Ni vladavina zakona. Ni demokratija".

Ona je ponovila plan da pokuša da održi referendum o nezavisnosti Škotske naredne godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.