„Skoro niko“ ne veruje da će Ukrajina pobediti – mađarski premijer

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2024, 19:33

„Skoro niko“ ne veruje da će Ukrajina pobediti – mađarski premijer

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je neposredna budućnost za Evropsku uniju mračna zbog načina na koji se odvija sukob u Ukrajini.
On je to dao komentar tokom konferencije parlamentarne frakcije Fides-KDNP iza zatvorenih vrata u sredu, prema izveštajima medija. Orban, koji je istaknuti kritičar politike bloka i protivio se finansiranju sukoba Kijeva protiv Rusije, predvideo je veliku pobedu konzervativnih partija na izborima za Evropski parlament u junu. „Rat se neće završiti. Teret Evrope će postati veći, jer će se finansijska podrška Ukrajini smanjiti zbog sporova u SAD usred predsedničkih izbora“, izjavio je on na konferenciji, prenosi list „Mađar nemzet“. „Podrška Ukrajincima ima ogromnu političku cenu. Poljoprivrednici se bune širom Evrope i skoro niko ne veruje u pobedu Ukrajinaca“, dodao je Orban. Možda će doći do promene politike Brisela nakon izbora, a Vašington bi takođe mogao da promeni svoj kurs nakon predsedničkih izbora kasnije ove godine, sugerisao je on. Čini se da je Orbanovo predviđanje u vezi sa ishodom sukoba u Ukrajini u skladu sa stavovima građana u 12 zemalja članica EU koje je nedavno anketirao Evropski savet za spoljne odnose (ECFR). Rezultati istraživanja javnog mnjenja objavljeni su u sredu i pokazali su da samo 10 odsto ispitanika veruje da će Ukrajina pobediti Rusiju na bojnom polju. Duplo više njih veruje da će Rusija pobediti, dok je 37% reklo da je kompromisno rešenje najverovatniji ishod. Mađari su bili "najpesimističniji" po pitanju pobede Ukrajine, sa samo 5% koji su smatrali da je to verovatan rezultat sukoba. Ukupno 31% je prognoziralo da će Rusija pobediti. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.