Simić: Prekid razgovora  je neprihvatljiv!

Izvor: S media, 28.Sep.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Prekid razgovora je neprihvatljiv!

- Iznuđivanje prekida dijaloga između Beograda i Prištine je neprihvatljivo. Neko iz vrha vlasti morao bi da se obrati javnosti – kaže za S media portal profesor FPN-a Predrag Simić.

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je za S media portal da je prekid razgovora Borislava Stefanovića i posrednika EU o situaciji na severu Kosova neprihvatljivo.

- Beograd mora da omogući da se njegov stav čuje - kaže Simić. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - Iznuđivanje prekida razgovora je neprihvatljivo. Evropska unija i Euleks su nespremni da se suoče sa situacijom i događajima koji su se juče desili na Jarinju.

Naš sagovornik napominje i da vlast u Srbiji mora da se obrati svojim građanima.

Srbi sa severa: Kosovo mora da ostane srpsko!

Moskva pozvala Kfor i EU na neutralnost

Koštunica: Euleks treba da napusti Kosovo

- Neko iz vlasti mora da održi konferenciju za štampu. Da li će to uraditi predsednik Tadić ili premijer Cvetković, u ovom trenutku je potpuno nebitno. Moraju da se kontaktiraju sve zemlje koje imaju vojnike u sastavu Kfora. Razgovori moraju da se održe na višem nivou, a kad to kažem mislim na generalnog sekretara NATO Andersa Foga Rasmusena.

Na naše pitanje da li je prekid razgovora povezan sa tim što Beograd po svemu sudeći neće dobiti datum za početak pregovora sa ulazak u EU, Simić je odgovorio:



-Ne bih sada spekulisao o tome. Bilo bi neozbiljno zabijati glavu u pesak pred onim što se juče dogodilo na Jarinju.


D.M.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.