Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra pobornika Bregzita Borisa Džonsona u trci za Evropski parlament

Sestra jednog od vodećih zagovarača izlaska Velike Britanije iz EU Borisa Džonsona kandidovala se na predstojećim izborima za Evropski parlament ispred britanske proevropske partije.

Novnarka Rejćel Džonson je među kandidatima paritje "Čejndž Ju Kej" (Ćange U.K.), novoformirane partije koju su osnovali bivši konzervativni i laburistički političari.

Britanija se sprema da učestvuje na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izborima za Evropski parlament 23. maja zato što još nije izašla iz EU, gotovo tri godine od kada su glasači na referendumu podržali Bregzit.

Britanska vlada želi da izbegne da zemlja učestvuje u parlamentarnim izborima za EU ali to se može dogoditi samo ako britanski parlament ratifikuje sporazum o razlazu do 22. maja, što je, kako navodi agencije AP, malo verovatno.

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson napustio je prošle godine vladu premijerke Tereze Mej zbog protvljenja njenim planovima o zadržavanju bliskih ekonomskih veza sa EU posle razlaza.

Sada kada je izlazak Britanije iz EU u zastoju Džonson važi za favorita da zameni Terezu Mej na čelu stranke među konzervativcima koji su za Bregzit.

Britanski izlazak iz EU koji je trebalo da se dogodi prošlog meseca odložen je dok vlada pokušava da dobije podršku parlamenta za sporazum o razlazu koji je Tereza Mej ispregovarala sa EU.

Tereza Mej je pod novim pritiskom svoje Konzervativne stranke da podnese ostavku po povratku poslanika u parlament posle 11-odnevnog uskršnjeg odmora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.