ŠŠeššelj: EU počela da propada, kad će vlada ne zanima me

Izvor: RTS, 07.Jul.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠŠeššelj: EU počela da propada, kad će vlada ne zanima me

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kaže da ga ne interesuje mnogo kada će biti formirana vlada, navodi da je za SRS mnogo bitnija rasprava o ekspozeu premijera, o njegovim namerama i ekonomskom programu i konstatuje da je "EU počela da propada".
Upitan ima li saznanja o tome kad će biti formirana vlada, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da ga to ne interesuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnogo.

"I do sada smo imali vladu u kojoj je bio jedan jedini ministar, Aleksandar Vučić i obavljao je poslove u svim ministarstvima. Nema nikakvih razloga da sumnjamo da će tako biti i ubuduće", rekao je Šešelj, dodajući da SRS zahteva da se odmah i "iz korena" menja ukupna srpska ekonomska politika.
Srbija, kako je rekao, nema budućnost u EU i to je sada jasno više nego što je ikad bilo.
"EU je počela da propada, da se cepa i nestaje, a nas opet uljuljkuju praznim pričama da će nas Unija jednog dana primiti u svoje redove u punopravno članstvo", rekao je Šešelj i dodao da se to neće desiti ni u naredih deset godina i da će se EU raspasti pre nego što Srbija postane njena članica.
U tom je smislu primetio da srpska ekonomija nema šansi da izađe iz duboke krize sve dok se oslanja na MMF i Svetsku banku.
Ne idemo u Potočare, idemo u Bratunac
Šešelj je odbacio mogućnost da delegacija te stranke ode u Potočare na komemoraciju 11. jula, ali je najavio dolazak delegacije SRS u Bratunac s tim da, kako je rekao, još nije odlučeno da li će je on predvoditi.
"Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu", rekao je Šešelj za portal Slobodna Bosna.
Lider srpskih radikala je rekao da će "na nekom mestu i u određeno vreme" ipak preći graničnu liniju i da će se pojaviti u RS.
"Ali o tome nikako nećemo unapred obaveštavati. Sigurno ću da uđem u RS, a kad se tamo pojavim izbiće veliki politički skandal. Onda će teško biti da me za kratko vreme izbace", rekao je Šešelj, ne želeći da otkriva više detalja.
Ujedno je negirao medijske spekulacije da bi 11. jula mogao da dođe na komemorativni skup u Potočarima.
"Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare", rekao je Šešelj. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.