Šenc: Srbija interesantna za austrijsku privredu

Izvor: Studio B, 24.Mar.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šenc: Srbija interesantna za austrijsku privredu

Srbija je veoma interesantna za austrijsku privredu, ističe potpredsednik Privredne komore Austrije Rihard Šenc i izražava uverenje da će Srbija ubrzo postati članica EU kako bi ekonomska saradnja mogla biti dalje unapređena.

„Raduje me što premijer Aleksandar Vučić zajedno sa velikom delegacijom privrednika učestvuje na Poslovnom forumu u Privrednoj komori Austrije", kazao je on u izjavi Tanjugu povodom održavanja Poslovnog foruma „Srbija u Beču 2015.". >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Šenc je istakao da je privreda Austrije oduvek tražila dobre odnose sa Srbijom, iako možda u prošlosti politički to nije bio slučaj.

„Radovalo bi me da Srbija postane članica EU i da možemo još više činiti nego do sada", poručio je on ukazujući da je iz Austrije u Srbiju uloženo tri milijardi evra, kojima je stvoreno niz dobrih radnih mesta.

Takođe je naglasio da je bilateralna trgovina na dobrom nivou, sa 850 miliona evra obima, ali da se može dalje unaprediti.

„Mislim da možemo još poboljšati ove rezultate", kazao je Šenc rekavši da se nada da će Srbija relativno brzo postati članica EU.

On je istakao da je za austrijske privrednike veoma interesantno što Srbija ima posebne trgovinske sporazume sa brojnim zemljama, između ostalih i sa Rusijom, sa kojom Beč pokušava da ima dobar odnos.

„Nažalost politika trenutno nije za poboljšanje bilateralnih odnosa sa Rusijom. Ako Srbija ima dobre odnose sa susednim zemljama EU onda je to za mene samo prednost. Mi želimo rado da Srbija tim svojim odnosima doprinese EU", naglasio je Šenc.

On je rekao da bi u svakom slučaju preporučio austrijskim privrednicima da investiraju u Srbiju.

Kada je reč o velikom broju preduzetnika srpskog porekla u Austriji, Šenc je ocenio da su oni važni za austrijsku privredu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) VUČIĆ U BEČU: Verujem u prijateljstvo Srbije i Austrije

Izvor: Kurir, 24.Mar.2015

Nismo samo poslovni partneri, već prijatelji.. U privrednom smislu, Srbija je već član EU. Raduje me što vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam. Imamo veliko poverenje u vašu državu, ali i u vaše ljude“, istakao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.