Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 10:34

Selaković: Luksemburg čvrsto podržava pristupanje Srbije EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu započeo je sastankom sa ministrom inostranih i evropskih poslova Žanom Aselbornom, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Selaković je izjavio da je sastanak bio veoma uspešan i da su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dve zemlje. Dodao je da je dogovoren nastavak redovnih političkih konsultacija i da je razgovarano o poseti ministra Aselborna Srbiji početkom sledeće godine.

Takođe, ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Selaković i Aselborn potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Selaković je rekao da je ministar Aselborn čvrsto privržen i podržava pristupanje Srbije i čitavog Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Istakao je da je luksemburški ministar izneo pohvale za ono što Srbija radi na društvenom i ekonomskom planu.

Ministar Selaković je naglasio da je s posebnom pažnjom razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine i stanju i regionu.

"Ministar Aselborn je nekoliko puta istakao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu, i da se samim tim očekuje da budemo i najodgovorniji", rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije je podvukao da je bila čast i zadovoljstvo razgovarati sa ministrom Aselbornom, doajenom diplomatije Evropske unije i čovekom koji je 17 godina na čelu ministarstva inostranih poslova zaključivši da u njemu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog partnera.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković u Luksemburgu sa šefom diplomatije i predsednikom Parlamenta

Izvor: RTS, 17.Sep.2021

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković posetu Luksemburgu započeo je sastankom sa ministrom inostranih i evropskih poslova Žanom Aselbornom. Selaković i Aselborn potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva. Sastao se, zatim, sa predsednikom Parlamenta Fernandom Etgenom,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.