Izvor: RTS, 16.Maj.2022, 10:37

Selaković: EU prioritet spoljne politike, neophodan podsticaj

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Briselu sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varhejijem.
Ministar Selaković je rekao da je članstvo Srbije u Evropskoj Uniji prioritet naše spoljne politike i strateško opredeljenje, ujedno istakavši da je važno pružiti regionu podsticaj i ohrabrenje na evropskom putu.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajini i regionu, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.
Ministar je podvukao da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu s Prištinom, dok je, kako je naveo, posvećenost druge strane ovom procesu upitna, naročito imajući u vidu podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Savetu Evrope, koji ne doprinosi procesu normalizacije odnosa.
Šef srpske diplomatije naglasio je da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija ka što intenzivnijoj saradnji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: EU prioritet spoljne politike, neophodan podsticaj

Izvor: RTS, 16.Maj.2022

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Briselu sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem. . Ministar Selaković je rekao da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji prioritet naše spoljne politike i strateško...

Nastavak na RTS...

Selaković sa Varhejijem: Posvećenost Prištine dijalogu je upitna

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2022

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas u Briselu tokom sastanka sa sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varhejijem da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu s Prištinom, dok je, kako je naveo, posvećenost druge strane ovom procesu upitna,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.