Sedište Evropske šahovske unije od danas u Beogradu

Izvor: Blic, 12.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedište Evropske šahovske unije od danas u Beogradu

Sedište Evropske šahovske unije od danas je, zahvaljujući gradu Beogradu u prostorijama Palate “Beograd”. Poslednjih 12 godina sedište ove institucije bilo je u Berilinu, a njen predsednik Silvio Danailov naglasio je da će otvaranje prostorija u Beogradu doprineti da tradicija ovog sporta u Srbiji bude obnovljena.

Gradski arhitekta Dejan Vasović je istakao da je grad Beograd prepoznao energiju i želju da evropski šah bude unapređen, kao i to da sedište šahovske Unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude u glavnom gradu.

Za vreme Šahovske olimpijade održane u Hanti Mansijsku, održani su izbori za svetsku šahovsku federaciju i Evropsku šahovsku uniju. Za predsednika je izabran Silvio Danailov, generalni sekretar je Sava Stoisavljević, a izvršni direktor Vladimir Šakotić.

Svečanom obeležavanju početka rada Unije prisustvovali su članovi Borda Evropske šahovske unije, predstavnici Ministarstva za sport i omladinu, Ministarstva prosvete, Olimpijskog komiteta, Šahovskog saveza Srbije i šahovski velemajstor Svetozar Gligorić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sedište Evropske šahovske unije od danas u Beogradu

Izvor: Studio B, 12.Jan.2011

Sedište Evropske šahovske unije od danas se i zvanično nalazi u Beogradu...Gradski arhitekta Dejan Vasović, sekretar za sport i omladinu Aleksandar Kovačević i predsednik Evropske šahovske unije Silvio Danailov prisustvovali su obeležavanju početka rada sedišta Evropske šahovske unije, koja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.