Sedam zemalja EU za napad na Siriju bez mandata SB UN

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2013, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam zemalja EU za napad na Siriju bez mandata SB UN

05.09.2013. -

Francuska i još sedam država Evropske unije podržavaju napad na Siriju bez mandata Saveta bezbednosti OUN, rekao je u sredu anonimni diplomata u Briselu.

„Za vojnu intervenciju protiv Sirije bez mandata Ujedinjenih nacija se zalažu Danska, Hrvatska, Rumunija, Grčka, Letonija i Kipar“, - rekao je sagovornik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Ministri spoljnih poslova 28 zemalja Evropske unije će na susretu 6-7 septembra u Vilnjusu pokušati da se dogovore i izrade zajednički stav povodom situacije oko Sirije.

Izvor: Glas Rusije, foto: © Flickr.com/fdecomite/cc-by    
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rasmusen pozvao na "snažan odgovor" sirijskom režimu

Izvor: Press, 05.Sep.2013

On je rekao da iskreno žali zbog podeljenosti međunarodne zajednice po pitanju Sirije i upozorio da bi takve podele mogle da ohrabre diktatore širom sveta da koriste zabranjene vrste smrtonosnog oružja... "Duboko žalim zbog podeljenosti međunarodne zajednice. To šalje veoma opasan signal diktatorima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.