Savez za Srbiju o slobodi medija i Kosmetu

Izvor: RTS, 15.Avg.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju o slobodi medija i Kosmetu

U Kraljevu je održana tribina budućih osnivača Saveza za Srbiju, na kojoj su oni sa građanima razgovarali o programu od 30 tačaka. Jedna od ključnih tema razgovora je bila sloboda medija i odnos prema Kosovu i Metohiji.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je istakao da aktuelna vlast pritiska narod politikom siromaštva i gušenjem slobode, a na pitanje o EU je istakao da svi u Savezu žele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evropsko društvo, sa nivoom sloboda, zaštite prava radnika i pravne sigurnosti kakva postoji u najrazvijenijim evropskim državama, navedeno je u saopštenju Dveri.

Dodao je da ne treba praviti predmet podele od onog što od nas trenutno ne zavisi jer je, kaže, i predsednik Francuske rekao da proširenja neće biti dok se EU ne reformiše. 
Dragan Đilas je, upitan dokle će ovakvo loše stanje u Srbiji trajati, istakao da sve zavisi od nas samih i od toga koliko se oslobodimo straha.
"Nećemo se lagati. Ovo može trajati dugo. A može trajati i kraće ako zajedno radimo na tome. Zato smo se i okupili u Savez", rekao je Đilas.
Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da su ga žestoki napadi režimskih medija na njega uverili u ispravnost odluke o Savezu.
Dodao je da se u Savezu niko ne odriče svojih pojedinačnih identiteta, političkih programa i autonomije u delovanju, ali da su svi odlučili da se ujedine "zbog promene lošeg sistema vlasti u Srbiji i zbog očuvanja Kosmeta u sastavu Srbije".
Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović je, upitan o optužbama vlasti da je opozicija "predala Kosovo", odgovorio da se vlast sprema ili da da Kosovu stolicu u UN ili da izvrši "razgraničenje" čime bi, napominje, otvorili prostor za nesmetano pljačkanje Srbije i vlast u narednih deset godina.
"Oni menjaju Kosovo za vlast. Oni tako prizivaju dalje razmene teritorija. Sve za šta optužuju nas, oni su uradili. Računaju da se u Srbiji ništa ne pamti", naveo je Stefanović.
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da medijskih sloboda nema ako se svaka kritička misao smatra nepoželjnom, ako se opozicija proglašava neprijateljem, ako se mediji otvoreno i prikriveno pritiskaju da budu u službi izvršne vlasti.
Prema njegovim rečima, prvi korak ka oslobađanju medija je oslobađanje od uzurpatorske vlasti.
Na skupu u Kraljevu učestvovali su i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović, predsednik pokreta Srba sa KiM "Otadžbina" Slaviša Ristić, Mikica Vučinić iz Pokreta za preokret, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.