Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik premijera Kosova: U Briselu i o Parku mira

Savetnik premijera Kosova, Valjon Murtezaj, izjavio je za RSE da će se u Briselu razgovarati i o barikadi na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici, tzv. Park mira.

“Kosovska strana je bila jasna u tome da se ta barikada mora ukloniti što pre, radi ljudi i radi slobodnog kretanja. Ali, jedno moramo da razumemo, a to je da EU vodi glavnu reč u ovome i ona radi na izradi jednog plana delovanja. Videćemo kako će se danas odvijati situacija”, kazao je on.

Kosovski analitičar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Haljilj Matoši, mišljenja je da barikada u Mitrovici nije trebala da bude tema razgovora u Briselu.

“Kada bi funkcionisala demokratska vlast u Prištini i na severu, ovo pitanje ne bi trebalo da stigne do Brisela uopšte. Ali, pošto jeste, verujem da će se ova barikada sada ukloniti”, kaže Matoši.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Otkud „Park mira“ u Briselu?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015

Barikada na glavnom mostu u Mitrovici, odnosno „Park mira“, jedna je od tema razgovora runde dijaloga premijera Kosova i Srbije u utorak u Briselu...Savetnik premijera Kosova, Valjon Murtezaj, izjavio je za RSE da kosovska strana očekuje da će se „Park mira“ sa ibarskog mosta u Mitrovici ukloniti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.