Savet Evropske unije odobrio listu novih komesara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evropske unije odobrio listu novih komesara

Savet EU odobrio je novi sastav Evropske komisije na čelu sa predsednicom Ursulom fon der Lajen.

Evropski parlament će 27. novembra dati i konačno ”zeleno svetlo” da nova Komisija počne sa radom od 1. decembra.

U Savetu EU navode da je usvojena lista osoba koje se predlažu za nove članove Evropske komšije sa mandatom do 31. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oktobra 2024. godine.

Lista, čiji je nacrt predložila imenovana predsednica Ursula fon der Lajen, sastoji od 25 komesara uz Žosepa Borela koji je imenovan za šefa diplomatije EU.

Savet EU konstatuje da Velika Britanija i pored zakonskih obaveza i dogovora nije imenovala svog kandidata za evropskog komesara.

”To ne može da naruši redovno funkcionisanje Unije i njenih institucija i stoga ne može predstavljati prepreku imenovanju sledeće Komisije kako bi ona što pre započela sa izvršavanjem čitavog opsega svojih zakonskih ovlašćenja”, stoji u saopštenju Saveta EU.

U sredu 27. novembra imenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predstaviće Evropskom parlamentu svoj tim i program za narednih pet godina mandata.

Evropski parlamentarci će istog dana na plenarnom zasedanju glasati za davanje mandata celoj Evropskoj komisiji uključujući i predsednicu, šefa diplomatije EU i 25 komesara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobren novi sastav Evropske komisije, bez kandidata Velike Britanije

Izvor: B92, 25.Nov.2019

Brisel -- Savet Evropske unije odobrio je novi sastav Evropske komisije s predsednicom Ursulom fon der Lajen na čelu...U Savetu EU navode da je usvojena lista osoba koje se predlažu za nove članove Evropske komsije s mandatom do 31. oktobra 2024. godine. Lista, čiji je nacrt predložila imenovana...

Nastavak na B92...

Savet Evropske unije odobrio listu novih komesara

Izvor: RTS, 25.Nov.2019

Savet Evropske unije usvojio je listu predloženih kandidata za članove Evropske komisije na čelu sa predsednicom Ursulom fon der Lajen. . Evropski parlament će 27. novembra dati i konačano "zeleno svetlo" da nova Komisija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.