Izvor: N1 televizija, 07.Apr.2021, 15:38

Savet Evrope povodom Dana Roma: I u Srbiji neophodna borba protiv anticiganizma

Diskriminacije Roma ima i u EU i u Srbiji, ali se ulažu napori da se prepozna romska kultura i njen doprinos istoriji evropske civilizacije, kao i da se Romi podstiču da se školuju i zapošljavaju. "Romi su postali mnogo vidljiviji i njihov glas je među najglasnijim manjinama u Evropi", kazao je šef Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Tobijas Flesenkemper. Međutim, ukazao je da postoji i "anticiganizam kao specificna forma rasizma", koji je definisala Komisija za borbu protiv rasizma i netolerancije Saveta Evrope, i protiv kojeg se treba boriti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Istorija i običaji Roma u nastavnom programu način da se razbiju predrasude i pobedi diskriminacija

Izvor: RTS, 07.Apr.2021

Obrazovanje Roma je najbolji mehanizam za razbijanje predrasuda o toj najbrojnijoj manjinskoj zajednici. Na skupu pod nazivom "Prevazilaženje anticiganizma u Evropi" poručeno je da istorija Roma, njihova kultura i običaji moraju biti uključeni u nastavni program škola u Srbiji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.