Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 15:10

Savet EU u ponedeljak o dijalogu, Lajčak sledeće nedelje u Beogradu i Prištini

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak sledeće sedmice u Beogradu i Prištini, nakon rasprave u Savetu EU o dijalogu, saznaje Tanjug.
Ministri spoljnih poslova EU, u pondeljak 12. oktobra, na sastanku u Luksembrgu razmotriće situaciju u dijalogu Beograda i Prištine, najvljeno je u Savetu EU.
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak nakon toga trebalo bi da poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograd i Prištinu, saznaje Tanjug u Briselu.
Lajčak će informisati u ponedeljak šefove EU diplomatija prvi put u svom mandatu o tome šta je do sada postignuto u obnovljenom dijalogu Beogrda i Prištine.
Od obnavljanja dijaloga u julu 2020. godine održana su tri sastanka na visokopolitičkoim nivou između predsednika Srbije Aleksandara Vučića i premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija.
Održano je i pet rundi ekspertskih razgovora koje su predvodili glavni pregovarači Marko Đurić i Skender Hiseni.
Posle početnih pomaka u rešavanju pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih tema, dijalog je trenutno suočen sa, kako u EU to ocenjuju, izazovnim pitanjem Zajednice srpskih opština.
U EU naglašavaju da je njihova ambicija i mandat da se dogovori tekst o sveobuhvatnom rešenju za sva otvorena pitanja koja će biti zatvorena jednom zauvek.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak sledeće nedelje u Beogradu i Prištini

Izvor: RTS, 09.Okt.2020

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak posetiće Beograd i Prištinu sledeće nedelje u pokušaju da "odblokira" pitanje Zajednice srpskih opština, oko kojeg je nastao zastoj u dijalogu, saznaje RTS u diplomatskim izvorima u Briselu. . Pre posete Miroslava Lajčaka,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.