Sastali se Vučić i Lajčak u Beogradu

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 11:47

Sastali se Vučić i Lajčak u Beogradu

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Lajčak je došao u Beograd iz Prištine, gde je razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem (Albin) i šefom kosovskog pregovaračkog tima Besnikom Bisljimijem, o procesu normalizacije odnosa i narednim koracima posle sastanka lidera Kosova i Srbije 2. maja u Briselu.Lajčak je rekao da je Kurtijem  imao važnu raspravu u vezi sa nacrtom Statuta Zajednice srpskih opština i istakao da je EU jasno stavila do znanja da je za njih prihvatljiv svaki model ZSO zasnovan na evropskim vrednostima i principima i evropskim modelima.Lajčak je bio i u Severnoj Mitrovici, gde je rekao da se na severu oseća napetost i nepoverenje, ali da dijalog ima kapcitete da se to rešava.On je najavio da će u ponedeljak u Briselu biti sastanak šefova kosovskog i sprksog pregovaračkog tima Bisljimija i Petra Petkovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Lajčak se uverio u odlučnost Srba da se uprotstave Kurtijevom teroru

Izvor: Beta, 12.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao sa Srbima sa Severa Kosova i da se uverio u odlučnost Srba da se suprotstave "teroru" kosovskog premijera Aljbina Kurtija."Lajčak je zabrinut....

Nastavak na Beta...

Lajčak: Sledeći sastanak pregovarača prilika za dogovor o narednim koracima

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2023

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izjavio je da je predstojeći sastanak glavnih pregovarača Srbije i Kosova, u ponedeljak, dobra prilika da se napravi dogovor o konkretnim narednim koracima.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.