Sasoli: Neke zemlje EU sa rezervama oko datuma početka pregovora preispituju svoj stav

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Nov.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sasoli: Neke zemlje EU sa rezervama oko datuma početka pregovora preispituju svoj stav

Predsednik Evropskog parlementa David Sasoli izjavio je u Skoplju da Severna Makedonija treba i mora da započne pregovore za članstvo u EU i da negativna odluka Evropskog saveta može da bude promenjena za nekoliko meseci. Premijer Severne Makedonije rekao je Sasoliju da će argumenti Skoplja biti reforme, pre svega u borbi protiv korupcije i vladavini prava.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Predsednik EP Sasoli poslanicima: Odlaganje datuma je zastoj a ne istorijska greška

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019

Predsednik Evropskog parlamenta (EP) David Sasoli poručio je danas poslanicima u Sobranju Severne Makedonije da je odlaganje datuma za početak pregovora samo jedan istorijski zastoj, a ne istorijska greška...Dodao je da na tu stvar treba da se gleda sa optimizmom jer je reč o maloj blokadi kada se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.