Šarl Mišel: Velika Britanija ostaje partner, ali će EU biti odlučna u svojim pregovorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2020, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarl Mišel: Velika Britanija ostaje partner, ali će EU biti odlučna u svojim pregovorima

Velika Britanija, koja danas napušta Evropsku uniju (EU), ostaje "partner i prijateljska zemlja", ali će EU biti "veoma odlučna" u svojim pregovorima sa Londonom, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

"Naša poruka pred pregovore o organizovanju budućeg odnosa Evrope i Velike Britanije vrlo je jednostavna: želimo da zadržimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najbliži mogući odnos u svim oblastima, ali što više Britanija bude htela da se udalji od evropskih standarda, tim manje će imati pristup evropskom tržištu", rekao je danas Mišel za RTL.

On je rekao da "ima posledica kada više ne pripadate klubu EU".

"Velika Britanija nije protivnik, ona je partner, ona je prijateljska zemlja", rekao je Mišel, ali je dodao da je stav Unije "veoma lucidan i odlučan".

On je dodao da EU neće prihvatiti da Velika Britanija razvije strategiju dampinga i tako proba da nanese štetu evropskim ekonomijama.

Velika Britanija u ponoć zvanično izlazi iz članstva u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.