SVA VOZILA SA RUSKIM TABLICAMA ODMAH DA NAPUSTE ZEMLJU!  Finska se pridružila merama EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 16:52

SVA VOZILA SA RUSKIM TABLICAMA ODMAH DA NAPUSTE ZEMLJU! Finska se pridružila merama EU

Dali krajnji rok.

Svi vlasnici automobila sa ruskim tablicama moraće do 16. marta da izvezu svoja vozila iz Finske jer tada stupa na snagu zabrana koja se odnosi na sva vozila koja su registrovana u Rusiji, prenose mediji.

Prošle sedmice je Finska zabranila ulazak na svoju teritoriju svim automobilima koji su registrovani u Rusiji.

Mediji navode da ukoliko bude utvrđeno da se neko vozilo sa ruskim tablicama i dalje nalazi na teritoriji Finske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biće pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo zbog čega je automobil i dalje tu, koliko se dugo nalazio u zemlji, kao i da li su ispraćene sve formalnosti.

Finska je 16. septembra 2023. godine usvojila preporuke Evropske komisije po pitanju zabrane uvoza ličnih automobila ruskih državljana u Evropsku uniju. Ova odluka je povezana sa sankcijama koje je EU uvela Rusiji zbog vojne operacije u Ukrajini.

Pored Finske, zabranu za vozila sa ruskim tablicama uvele su i Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Norveška, Bugarska i Nemačka, dok su pojedine zemlje zapretile da će čak preduzeti mere zaplene vozila u slučaju kršenja ovih mera.

Izvor: Srbija Danas/Alo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.