STRAH OD BREGZITA Gigant u proizvodnji lekova prebacio poslovanje na Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD BREGZITA Gigant u proizvodnji lekova prebacio poslovanje na Balkan

Plan za ostanak na tržištu EU

Dehra Farmaceutikals preneo je vlasništvo nad dozvolama u Britaniji na novi ogranak.

U sklopu priprema za Bregzit prebacio je metode testiranja lekova i na novu laboratoriju u Zagrebu dok su vlasništvo nad dozvolama preneli u Holandiju.

Godine 2015. kupili su 63,3 odsto udela u hrvatskom proizvođaču veterinarskih lekova Generi kako bi ušli na tržište vakcina.

Ujedno su hteli i znatno da prošire portfolio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << farmaceutskih proizvoda za životinje koje se uzgajaju za hranu.

Sve metode analitičkog testiranja lekova proizvedenih u pogonu u engleskom Skiptonu prenesene su na novu laboratoriju u Zagrebu i laboratoriju Bladel na jugu Holandije.

- To će nam omogućiti da lekove stavljamo u promet u Evropskoj uniji u slučaju da Britanija i EU međusobno ne priznaju standarde kvalitete što je vrlo izgledan scenario - navodi se u Dehrinom saopštenju.

Iz britanske kompanije poručuju i da su povećali zalihe u nabavnom lancu kako bi sprečili probleme zbog mogućih zastoja u lukama.

Procenjuju da eventualne uvozne ili izvozne carine neće u značajnijoj meri uticati na njihovo poslovanje.

Dehra je poslovnu godinu zaključila s 27 odsto većom operativnom dobiti, od 127,4 miliona funti (140,67 miliona evra).

Povećali su godišnju dividendu za 24 odsto na 31,6 penija po deonici.

BONUS VIDEO: Ušao u svetske udžbenike o VOJNOJ VEŠTINI: EVO ko je Ahmed iz Leskovca, koji je TRUBOM prevario Turke! (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.