SRS: Štetne izjave Ane Brnabić

Izvor: Blic, 04.Jul.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Štetne izjave Ane Brnabić

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je veoma štetna izjava premijerke Ane Brnabić da će Srbija ako bude primorana birati Evropsku uniju, a ne Rusiju.

"Izjave Ane Brnabić koje je dala američkoj agenciji Blumberg nedvosmisleno pokazuju da će nova-stara Vlada okrenuti leđa Ruskoj Federaciji i da oni ne priznaju Ustavom utvrđen status Autonomne Pokrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo i Metohija koja je sastavni deo Republike Srbije", naveli su radikali u saopštenju i ocenili da su takve izjave "veoma štetne i da predstavljaju opasnost po opstanak Srbije".

SRS je je pozvala predsednika Aleksandra Vučića, koji je predložio Anu Brnabić za premijerku, da se kao šef države javno oglasi povodom ovih njenih opasnih izjava i da obavesti javnost da li ona ima njegovu saglasnost za ovakvu politiku.

Ana Brnabić je u intervjuu za američku novinsku agenciju Blumberg rekla da će se Srbija ukoliko bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiti za EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SRS i DSS: Štetne izjave Ane Brnabić

Izvor: Blic, 04.Jul.2017

Izjavu premijerke Ane Brnabić da će se „Srbija, ako bude morala da bira između bližih veza s Rusijom i članstva u EU, odlučiti za EU“ izazvala je negodovanje SRS i DSS, koje traže izjašnjavanje predsednika Srbije i javnu debatu o članstvu u Uniji...Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.