SRBOMRSCI IZ EU DOČEKALI SVOJIH PET MINUTA: Evo šta mogu da urade Srbiji ZBOG ĐILASA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 13:14

SRBOMRSCI IZ EU DOČEKALI "SVOJIH PET MINUTA": Evo šta mogu da urade Srbiji ZBOG ĐILASA!

Opozicija jedva dočekala da tužaka svoju zemlju

Internacionalizacijom laži o pokradenim izborima, tajkun Dragan Đilas i njegovi politički poslušnici uspeli su u tome da najveći srbomrsci iz EU dočekaju svojih "pet minuta slave" te pozovu na uvođenje sankcija Srbiji, penosi 24sedam.

Đilas i Marinika koji su jedva dočekali da tužakaju svoju zemlju osvedočenim srbomrscima, sada mogu da se pohvale da bi izdejstvovali i sankcije za građane Srbije.

Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Delbos Korfild iz kluba poslanika Zelenih u Evropskom parlamentu izjavila je da se oni zalažu za zamrzavanje pristupnih sredstava za Srbiju i naglasila da oni to "mogu da urade":

- Mi se zalažemo za zamrzavanje pretpristupnih sredstava za Srbiju! Mi to možemo da uradimo - poručila je.

Đilasovci su sa oduševljenjem saopštili da su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja“ dobili poziv da prisustvuju zasedanju Evropskog parlamenta u Briselu, na kom očekuju da bude usvojena Rezolucija o izborima u Srbiji. Trče kod onih koji traže kažnjavanje Srbije što "narušava ustavni poredak takozvanog Kosova" i koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji.

Inače, predstavnici Đilasove liste su poziv za odlazak u Brisel dobili od osvedočenog albanskog i antisrpskog lobiste, Viole fon Kramon, koja koristi svaku priliku da napadne Srbiju i koja je lobista tzv. Kosova te zagovara tezu da se u Srebrenici desio genocid. To je slamka spasa za Đilasa, Mariniku i ostale.

I tako će biti manji od makovog zrna u Briselu, ali su juče zviždali našem proslavljenom matematičaru Stojanu Radenoviću, koji je kao najstariji poslanik predsedavao Skupštinom. Prihvatili su mandate, dali tekuće račune u bankama da bi im legla plata, ali su pre polaganja zakletve napustili salu. Šteta što Viola fon Kramon nije predsedavala tom sednicom.

Povrh svega treba imati na umu da Evropski parlament nije isto što i Evropski savet, da njihove rezolucije i odluke nemaju pravno obavezujuće dejstvo i da su to sednice na kojima svako od poslanika ima pravo da iznese svoj stav i mišljenje, koje nikako nije zvaničan stav Evropske unije. Dakle, to je sednica parlamenta, kao što ih ima, primera radi, svaka zemlja. Na njoj debatuju poslanici, članovi parlamenta, u ovom slučaju evroparlamentarci, iznoseći svoje lične ili stavove partije. Ali to nije i stav Evropske unije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.