SRBIJI SE SPREMA OZBILJNA OPASNOST Vučić zabrinut zbog stanja na Kosovu, otkrio namere Prištine u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 19:25

"SRBIJI SE SPREMA OZBILJNA OPASNOST" Vučić zabrinut zbog stanja na Kosovu, otkrio namere Prištine u Briselu

Vučić je naveo kako su EU i Borelj imali korektniji odnos.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je na konfereniciji za novinare da se Srbiji, povodom Kosova, sprema "ozbiljna opasnost" i dodao da je juče na početku sastanka bio pokušaj da se "napravi novi implementacioni plan".

- Što se tiče Kosova, sve je bio trik i namera da se Srbija navuče da prizna Kosovo… Juče na početku je bio pokušaj da se napravi novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << implementacioni plan, gde je tačka jedan trebalo da bude predstavljanje statuta upravljačkog tima, pod dva da ih pustimo u međunarodne organizacije, i tri ZSO - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

- Postojao je predlog, prelazno rešenje, koje je Kurti odbio da se ne zauzimaju kancelarije 28. maja (u opštinama na severu Kosova)… Ja sam mislio da je to idealna prilika da se izvuče iz sramote, ali ne, to je plan. On je oduševljen… Način na koji su tretirali žene, koje su predstavljale, način na koji su se odnosili prema damama, to ne smete sebi da dozvolite. Rekao je da mu se ne sviđa nijedna tačka, da je sve protivustavno. Onda shvatite da je sve bila igra od početka do kraja, da se sruši Srbija - izjavio je Vučić.

Srbija je spremna za kompromise, ali ne i da "bude glupa, kao što neki zamišljaju", istakao je predsednik Srbije i dodao je na Kosovu potrebno čuvanje mira i stabilnosti.

On je upozorio da će novoizabrani gradonačelnici opština na severu Kosova, koji su izabrani na nedavnim lokalnim izborima na kojima nisu učestvovali Srbi na severu, 28. maja ući u kancelarije.

Podsetimo, juče je u Briselu održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Na tom sastanku je usvojena Deklaracija o nestalim osobama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.