Izvor: Blic, 01.Sep.2023, 05:15

SRBIJA ZA EU STOLOM, ALI BEZ PRAVA GLASA Koliko je izgledna ideja o bržoj dinamici evropskog puta za koju se zalaže i Beč: Plan je realan, ali evo od kada je i OSTVARIV

Zatvaranje pregovaračkog klastera mogao bi po Srbiju i sve zemlje kandidate da ima veći značaj na evropskom putu ako zaživi predlog o bržoj dinamici evrointegracija za koji se zalaže i Austrija. U tom slučaju države koje zatvore pregovarački klaster imale bi priliku da sa članicama EU za istim stolom razgovaraju o temama iz tog klastera, ali bez prava glasa. Analitičari smatraju da je taj predlog realan, iako ne veruju da će se ostvariti pre izbora u EU 2024. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.