SRBIJA HRABRO NASTAVLJA NAPRED: Za dve ili tri godine NIVO NEZAPOSLENOSTI biće 8,5 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA HRABRO NASTAVLJA NAPRED: Za dve ili tri godine NIVO NEZAPOSLENOSTI biće 8,5 odsto

Poručio je da je cilj da nivo nezaposlenosti bude na nivou EU, između šest i sedam odsto i da ćemo tada moći da kažemo da smo potpuno zadovoljni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će stopa nezaposlenosti u našoj zemlji već za dve ili tri godine biti spuštena trajno ispod 8,5 odsto.

Komentarišući novi podatak da je nezaposlenost u Srbji pala na 9,5 odsto, Vučić je rekao da ćemo kada nezaposlenost bude 8,5 odsto i moći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kazemo da smo blizu standarda EU po tom pitanju.

- Ali, će naša stopa rasta biti mnogo viša nego u zemljama evrozone, nedovoljno visoka, jer su značajno ispred nas, ali ćemo ih ubrzano pristitizati - naveo je Vučić.

Kaže da je procena MMF-a da će privredni rast u evrozoni biti jedan odsto, a u Srbiji četiri i iznad četiri odsto.

- Mi ćemo četiri puta brže napredovati - naglasio je Vučić.

To se nije desilo preko dana, to je rezultat ozbiljnog i odgovornog rada, naglasio je Vučić.

Vučić je juče rekao da su građani Srbije pokazali da marljivošću, strpljenjem, trpeljivošću i velikim radom možemo zemlju koja je imala nezaposlenost 24-25 odsto, da izvučemo iz krize i da nivo nezaposlenosti spustimo na prihvatljiv.

U proteklih nekoliko godina otvoreno više od 400.000 ili 500.000 novih radnih mesta, što govori u prilog uspešnosti politike Vlade Srbije, kada je reč o podršci investicijama.

BONUS VIDEO: Ovo su znaci da vam je potrebna PROMENA POSLA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.