SNIMAK SA PROTESTA OTKRIO NEŠTO GNUSNO: Pogledajte kako se ponaša francuska policija prema poljoprivrednicima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 19:13

SNIMAK SA PROTESTA OTKRIO NEŠTO GNUSNO: Pogledajte kako se ponaša francuska policija prema poljoprivrednicima (VIDEO)

Neki od demonstranata su delili vreće krompira vozačima koji su bili zaglavljeni u gužvi.

Francuski farmeri nakratko su zaustavili saobraćaj na čuvenoj aveniji u blizini spomenika Trijumfalne kapije pomoću traktora i bala sena.

Demonstranti, koji su držali transparente rekli su da njihova akcija ima za cilj "spasavanje francuske poljoprivrede".

Poljoprivrednici širom Evrope već nedeljama protestuju zbog preterano restriktivnih ekoloških pravila, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konkurencije jeftinog uvoza izvan Evropske unije i niskih prihoda.

Poljoprivrednik Aksel Meson rekao je da se oko 100 njegovih vršnjaka okupilo na kružnom toku od 3 ujutru "na miran način i u skladu sa zakonom".

Neki od demonstranata su delili vreće krompira vozačima koji su bili zaglavljeni u gužvi oko Trijumfalne kapije, javili su izveštači AFP-a sa lica mesta.

Nekoliko njih je viđeno kako razgovara sa policajcima pre hapšenja, dok se u jednom od snimaka može videti nasilno hapšenje čoveka koji, prema svedočanstvima korisnika društvenih mreža, mirno protestovao.

🇫🇷 Verrassingsactie van Franse #boeren sinds 05.00 uur vanochtend op de rotonde bij de Arc de Triomphe!! Video 2 Een vreedzaam demonstrerende boer wordt gearresteerd door de Franse politie bij de Arc de Triomphe. pic.twitter.com/Uudjqz9U0L

— VA-EHV1team1taak (@anticovidiano74) March 1, 2024

- Ruralna koordinacija simbolično i mirno preuzima Trijumfalni luk - rekao je sindikat farmera ranije u saopštenju na platformi Iks, dodajući da je to vapaj da se „spasi“ poljoprivreda u Francuskoj.

Rečeno je i da se „zahteva brza akcija da se spasi 45 odsto naših farmi koje su u finansijskoj nevolji“.

🇫🇷 Farmers took control of the Arc de Triomphe🙌 pic.twitter.com/vllkIk7yoG

— Truthseeker (@Xx17965797N) March 1, 2024

Francuski farmeri su nastavili da blokiraju puteve, pale gume i opsedaju supermarkete, govoreći da im je potrebno više mera, čak i nakon što je vlada obećala reforme.

Srbija Danas/24sedam

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.