SAZNAJEMO Vučić telefonom razgovarao sa Boreljom, dobio zvaničnu potvrdu KO ĆE BITI IZASLANIK EU ZA KOSOVO

Izvor: Press, 21.Feb.2020, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Vučić telefonom razgovarao sa Boreljom, dobio zvaničnu potvrdu KO ĆE BITI IZASLANIK EU ZA KOSOVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom, saznaje "Blic".
Foto:blic
Jedna od tema razgovora bio je i kandidat za specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine.
- Borelj je obavestio Vučića ko je u pitanju, ali ta informacija se još čuva u tajnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - kaže izvor "Blica" iz diplomatskih krugova.

Predsednik Srbije i Borelj razgovarali su i o budućnosti dijaloga.
- Vučić je ponovio da je ukidanje taksi ključni uslov da bi došlo do obnavljanja dijaloga i da bez toga neće biti povratka za pregovarački sto. Naišao je na razumevanje sagovornika - otktiva isti izvor.

"Blic" je ranije ekskluzivno objavio da će Miroslav Lajčak, odlazeći šef slovačke diplomatije biti specijalni izaslanik EU, između ostalog zadužen i za dijalog.
Lajčak, kako su tada naši izvori rekli, dolazi na predlog Berlina i zahvaljujući dobrim vezama sa nemačkom kancelarkom - objasnio je naš sagovornik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Borrell: Ubrzo imenovanje specijalnog predstavnika EU za dijalog Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2020

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Josep Borrell je obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Kosova Hašima Thačija i premijera Kosova Albina Kurtija o namerama da ubrzo imenuje specijalnog predstavnika. Prema izdatom saopštenju iz Borellovog kabineta,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.