SADA IM NE ODGOVARA NI OVO: EU paralisana a SAD diskreditovane, brine ih pobeda velikoalbanskih nacionalista u Prištini

Izvor: 011vodič.com, 08.Okt.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA IM NE ODGOVARA NI OVO: EU paralisana a SAD diskreditovane, brine ih pobeda velikoalbanskih nacionalista u Prištini

Ono što treba da zabrine posle izbora na KiM jeste politički program Aljbina Kurtija za ujedinjenje sa Albanijom, upozorava austrijski analitičar Paul Lendvai. Činjenice da je EU paralisana dramom oko Bregzita, i da diskreditovana američka administracija više ne deluju kao sidro stabilnosti na Balkanu pobedi velikoalbanskih nacionalista u Prištini daju posebnu eksplozivnost, ocenjuje Lendvai.
Lendvai je, u komentaru objavljenom u bečkom dnevniku “Standard”, ukazao da razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << za brigu za stabilnost tzv. Kosova, pa i regiona, nije političko delovanje Aljbina Kurtija na “unutrašnjem planu”, već njegov dosledni nacionalistički kurs za ujedinjenje sa Albanijom.
I pored etničke i jezičke šarolikosti Albanaca koji žive u četiri balkanske države, kao i oko 1,5 miliona u dijaspori, san o velikoj Albaniji ostaje često neprimećeni politički i emocionalni faktor, kaže on.
Uz to, ne smeju se gubiti iz vida i panalbanski obeležene povremene izjave albanskog premijera Edija Rame, konstatuje Lendvai.
On ističe i da zamrtnuti konflikt može u svako doba izazvati sukobe.
(Tanjug)

The post SADA IM NE ODGOVARA NI OVO: EU paralisana a SAD diskreditovane, brine ih pobeda velikoalbanskih nacionalista u Prištini appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Kurti uzalud sprema fotelje svojim Srbima

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019, 09:28

Uprkos željama lidera "Samoopredeljenja", nova vlada u Prištini ne može bez predstavnika Srpske liste NAJAVE predsednika "Samoopredeljenja" Aljbina Kurtija da će na mesta rezervisana za Srbe u privremenim institucijama u Prištini, ukoliko bude premijer, imenovati ljude van...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.