SAD pozdravile odluku EU o otvaranju pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2020, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozdravile odluku EU o otvaranju pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da se SAD raduju produbljavanju strateškog partnerstva sa Albanijom i Severnom Makedonijom dok su na početku njihovog puta ka Zapadu Sjedinjene Američke Države pozdravile su odluku Evropske unije da odobri početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonjom i Albanijom.U saopštenju Stejt departmenta navodi se da se SAD raduju produbljavanju strateškog partnerstva sa Albanijom i Severnom Makedonijom dok su na početku njihovog puta ka Zapadu."SAD će ostati vaš partner na svakom koraku tog puta", napisao je državni sekratar Majk Pompeo na Tviteru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pompeo pozdravio odluku EU o otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Mar.2020

Američki državni sekretar Majkl Pompeo pozdravio je odluku Evropske unije (EU) da otvori pristupne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom kao naredni korak na njihovom putu ka Zapadu. Ta odluka dodatno učvršćuje evropsku budućnost Albanije i Severne Makedonije i naglašava važnost istorijskog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.