SAD podržavaju Srbiju na putu ka EU, ali...

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 17:20

"SAD podržavaju Srbiju na putu ka EU, ali..."

Američki ambasador Entoni Godfri izjavio je danas da SAD podržavaju Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.

On je dodao da je od ključne važnosti rešavanje teških političkih pitanja, koja odlažu napredak u pristupnim pregovorima.

"Predsednik Džozef Bajden i njegova adminstracija su posvećeni tome da rade blisko sa Briselom na svim pitanjima. Ona nisu laka i neće se rešiti sutra", rekao je Godfri na konferenciji: pod imenom"Godinu dana kasnije, srpsko-američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosi pred izazazovima kovida 19".

On je naglasio da je Srbija "ekonomski, geografski i kulturno deo evropske porodice i nadamo se da će naći svoje mesto u EU".

Govoreći o saradnji u regionu i ekonomiji, on je naveo da Amerika podržava napore Srbije da se uspostavi mini-Šengen.

On je naveo da su bilateralni odnosi Srbije i Amerike mnogo više od pokazane dobre zajedničke borbe protiv korone.

"Vlada Srbije je prepoznala ključnu važnost da dobije vakcine iz različitih izvora. Srbija je delila vakcine sa svojim regionom, jer je zaista važno da građani regiona budu zaštićeni kako bi građani Srbije bili zaštićeni", rekao je Godfri.

Kako je naveo, Srbija je "impresionirala sa ekonomskom otpornošću u proteklih godinu dana", kad je bila "najbolja u Evropi".

"To sve je proizvod mudrih odluka tokom nekoliko godina koje su održale budžet u jednom balansu i stabilne cene. To je dozvolilo vladi Srbije da ubrizga neophodna sredstva u ekonomiju, da sačuva radna mesta i da doprinese tome da budžet i dalje radi", rekao je Godfri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.