Ruskom oligarhu oduzeta superjahta, a sada ide na aukciju

Izvor: B92, 20.Avg.2022, 15:11

Ruskom oligarhu oduzeta superjahta, a sada ide na aukciju

Vlasti Velike Britanije, EU i SAD sankcionisale su ruskog oligarha Dmitrijeviča Pumpjanskog.

Njegova superjahta vredna 75 miliona dolara sada je stavljena na aukciju.

Gibraltar je u martu zaplijenio Aksiomu nakon što je američka banka Džej-Pi Morgan ustanovila da Pumpjanski nije platio zajam od 20 miliona dolara. Superjahta dugačka 72 metra u utorak odlazi na aukciju, piše Bi-Bi-Si.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Aksioma je prvi zaplenjeni luksuzni brod otkako su moćnim Rusima zbog napada na Ukrajinu uvedene sankcije. U njemu može spavati 12 osoba, ima šest kabina s dodatnim prostorom za 20 članova posade, a sadrži i bazen, đakuzi, spa, 3D bioskop, džet ski i opremu za ronjenje.

Budući da će na aukciji biti samo tokom jednog dana, očekuje se da će se prodati za manje od njegove procenjene vrednosti i da će novac ići banci Džej-Pi Morgan, prenosi Index.

Pumpjanski, čije se bogatstvo procenjuje na 1,84 milijarde funti, vlasnik je i predsednik kompanije za proizvodnju čeličnih cevi OAO TMK, dobavljača ruske državne energetske kompanije Gasprom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Superjahta ruskog oligarha STAVLJENA NA AUKCIJU: Prvi zaplenjeni luksuzni brod koji će biti prodat od uvođenja sankcija

Izvor: Blic, 20.Avg.2022

Superjahta Aksiom vredna 63 miliona funti (75 miliona dolara) stavljena je na aukciju nakon što su Velika Britanija, EU i SAD sankcionisale njenog vlasnika, ruskog oligarha Dmitrija Pumpjanskog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.