Rusija, politika i Evropska unija: Premijer Poljske pozvao NATO da otvori oči, optužujući Rusiju za pokušaj destabilizacije

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 10:32

Rusija, politika i Evropska unija: Premijer Poljske pozvao NATO da "otvori oči", optužujući Rusiju za pokušaj destabilizacije

Poljski premijer Mateuš Moravjecki kaže za BBC da još "nije kasno za reakciju" i da to treba uraditi pre nego što se dogodi "nešto loše".

Premijer Poljske pozvao je saveznice iz NATO alijanse da "malo razmisle" i "otvore oči" kako bi uvideli da Rusija pokušava da destabilizuje region.

U intervjuu za BBC, Mateuš Moravjecki ocenio je da su nedavni događaji pokazali da Kremlj "želi da promeni geopolitički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem" i "razjedini" Evropsku uniju.

Kao primere, naveo je grupisanje ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, rast cena gasa i migrantsku krizu na granici Poljske i Belorusije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.