Rusija koristi glad kao oružje. Treba da reagujemo

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 08:04

"Rusija koristi glad kao oružje. Treba da reagujemo"

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u utorak da Moskva koristi "glad kao oružje".

Ova primedba usledila je nakon što je juče zvanično obustavljena Inicijativa za crnomorsko žito jer je Rusija rekla da njeni zahtevi nisu ispunjeni.

Prema Borelju, zaustavljanje dogovora o žitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "znači da će stotine hiljada ljudi širom sveta biti lišeni osnovne hrane".

On je sugerisao da ovaj korak Moskve zaslužuje akciju na nivou Generalne skupštine UN, prenosi teletrejder.

"Ne možemo samo da sedimo i žalimo se", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borelj: Potkopavanje poretka BiH se odmah mora završiti, moglo bi da ima ozbiljne posledice

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2023

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je večeras u Briselu da su potezi vlasti Republike Srpske, kao i odluke i zakoni koje je u poslednje vreme donela Narodna skupština RS, suprotni evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i da se njima izoluje sama...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.