“Rusija ima sve više podrške u EU“

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Rusija ima sve više podrške u EU“

Ruski izaslanik u EU Vladimir Čizov rekao je da sve više članica EU žele da poprave odnose sa Moskvom, piše danas list "Rasiskaja gazeta".

- Prema našim podacima, većina zemalja EU sada je zainteresovana za održavanje dijaloga sa Rusijom i postepeno otopljavanje ekonomskih veza. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ali, konsenzus tek treba da se postigne - rekao je on.

Prema njegovim rečima, sankcije EU i uzvratne mere Rusije imale su negativan uticaj na sve strane. On je dodao da za EU i NATO nema alternative, osim saradnje sa Moskvom.

- Ekonomska situacija u EU i dalje je teška uz rast nezaposlenosti i deflacije - rekao je Čizov, prenosi danas "Sputnjik".

Čizov je rekao da Rusija nikada nije nametala partnerstvo nikome, pa ni NATO-u, koji nije postao pravi strateški partner Rusije.

- Mi smo spremni na saradnju sa Alijansom na jednakim osnovama, želimo da radimo na zajedničkim pristupima izazovima i pretnjama 21. veka, uključujući terorizam. Međutim, naši partneri nisu položili taj test strateškog partnerstva - rekao je Čizov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.