Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija da ostavi Balkan na miru"

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini pozvala Rusiju da drži Balkan van tenzija između Evropske unije i Moskve u vezi sa ukrajinskom krizom.

"Očigledno je da sada postoje tenzije između Evropske unije i Ruske federacije. Ali mislim da je u interesu dve strane da nađemo i razvijemo puteve saradnje, a ne konfrontacije", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mogerini u obraćanju novinarima u Sarajevu, javlja Beta.

"Bila bi dobra ideja da se Zapadni Balkan zadrži van te dinamike i takvog razmišljanja, i očekujem od svih u ruskom rukovodstvu da na to gledaju na isti način", rekla je Mogerinijeva.

Agencija Frans pres ukazuje da sve zemlje zapadnog Balkana, bivše jugoslovenske republike i Albanija žele da se pridruže evropskom bloku, uključujući Srbiju koja se smatra glavnim saveznikom Rusije u regionu.

Mogerinijeva se nalazi u poseti Sarajevu zajedno sa evropskim komesarom za susedstvo i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Poltičarima u BiH, Mogerinijeva je poručila da EU očekuje konkretne korake i da je cilj posete evropskih zvaničnika da pokažu posvećenost Evropske unije BiH i podrže napredak te zemlje na putu ka EU.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.