Rusija: Odgovorićemo na sankcije EU

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Odgovorićemo na sankcije EU

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova upozorilo je danas da će reagovati ako EU uvede nove sankcije Rusiji zbog njene uloge u događanjima u Ukrajini

"Ako budu uvedene nove sankcije naravno da će doći do reakcije sa naše strane", navelo je ministarstvo u saopštenju.

Moskva je kritikovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << EU zbog toga što uvodi strože sankcije uprkos prekidu vatre dogovorenom u Minsku koji se danas poštuje u istočnoj Ukrajini, navode agencije.

Najavljivanjem novih sankcija koje bi stupile na snagu u ponedeljak, lideri EU "praktično šalju signal direktne podrške onima u Kijevu koji se zalažu za rat i koji nisu zadovoljni rezultatima sastanka u Minsku", navelo je rusko ministarstvo.

"Umesto da svim silama tragaju za načinima da nanesu štetu privredama svojih sopstvenih zemalja i Rusije, EU bi bilo bolje da pomogne privredni oporavak Donjeckog regiona u istočnoj Ukrajini", dodaje se u ovom saopštenju koje prenose agencije.

EU je sinoć najavila dodatne mere, ističući da bi one mogle biti suspendovane ako Moskva povuče svoje vojnike iz Ukrajine i ako bude poštovala prekid vatre u istočnoj Ukrajini.

Prema novim sankcijama, još 24 osobe su dodate na spisak onih kojima se zabranjuje ulazak na teritoriju zemalja članica EU i čija se imovina zamrzava. One treba da stupe na snagu u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Odgovorićemo na sankcije EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2014

Rusko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas da će reagovati ako EU uvede nove sankcije Rusiji zbog njene uloge u događanjima u Ukrajini..."Ako budu uvedene nove sankcije naravno da će doći do reakcije sa naše strane", navelo je ministarstvo u saopštenju...Moskva je kritikovala EU zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rusija: Naravno da ćemo odgovoriti na sankcije!

Izvor: Press, 06.Sep.2014

"Ako budu uvedene nove sankcije naravno da će doći do reakcije sa naše strane", navelo je ministarstvo u saopštenju...Moskva je kritikovala EU zbog toga što uvodi strože sankcije uprkos prekidu vatre dogovorenom u Minsku koji se danas poštuje u istočnoj Ukrajini, navode agencije...Najavljivanjem...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.