Rusija: Naravno da ćemo odgovoriti na sankcije!

Izvor: Press, 06.Sep.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Naravno da ćemo odgovoriti na sankcije!

"Ako budu uvedene nove sankcije naravno da će doći do reakcije sa naše strane", navelo je ministarstvo u saopštenju.

Moskva je kritikovala EU zbog toga što uvodi strože sankcije uprkos prekidu vatre dogovorenom u Minsku koji se danas poštuje u istočnoj Ukrajini, navode agencije.

Najavljivanjem novih sankcija koje bi stupile na snagu u ponedeljak, lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU "praktično šalju signal direktne podrške onima u Kijevu koji se zalažu za rat i koji nisu zadovoljni rezultatima sastanka u Minsku", navelo je rusko ministarstvo.
"Umesto da svim silama tragaju za načinima da nanesu štetu privredama svojih sopstvenih zemalja i Rusije, EU bi bilo bolje da pomogne privredni oporavak Donjeckog regiona u istočnoj Ukrajini", dodaje se u ovom saopštenju koje prenose agencije.

EU je sinoć najavila dodatne mere, ističući da bi one mogle biti suspendovane ako Moskva povuče svoje vojnike iz Ukrajine i ako bude poštovala prekid vatre u istočnoj Ukrajini.
Prema novim sankcijama, još 24 osobe su dodate na spisak onih kojima se zabranjuje ulazak na teritoriju zemalja članica EU i čija se imovina zamrzava. One treba da stupe na snagu u ponedeljak.

PROČITAJTE JOŠ:
Prekršen dogovor o prekidu vatre? Ukrajinci lansirali rakete na položaje proruskih snaga?
Dopunske sankcije od ponedeljka, mogu da budu suspendovane
Hilari Klinton se kandiduje za predsednicu SAD?
   



Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.