Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija doprinosi i ubrzanju evorpske integracije

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Predsednica Nacionalnog veća Parlamenta Austrije Barbara Pramer ocenila je u utorak u Beču da će rezolucija UN o Kosovu doprineti rešavanju otvorenih pitanja Beograda i Prištine, i ubrzanju integracije Srbije u EU u čemu Srbija ima punu podršku Austrije.

Pramer je to kazala na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Djukić-Dejanović koja je danas u jednodnevnoj poseti Beču.

Kako je saopštio Kabinet Slavice Djukić-Dejanović, ona je zahvalila Austriji zbog podrške Srbiji u procesu evropske integracije i zato izrazila važnost ubrzanja procesa prijema zemalja Zapadnog Balkana u EU. Time bi se, izmedju ostalog, znatno unapredila i bezbednost, ali i borba protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pramer: Do kraja godine Austrija ratifikuje SSP

Izvor: Blic, 14.Sep.2010

Do kraja godine austrijski parlament ratifikovaće tri sporazuma sa Srbijom, među kojima su Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, najavila je danas u Beču predsednica austrijskog parlamenta Barbara Pramer nakon razgovora sa predsednicom Narodne...

Nastavak na Blic...

Austrija: Srbi odlično integrisani

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2010

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović razgovarala je danas u Beču sa predsednicom Nacionalnog veća Austrije Barbarom Pramer koja je istakla da su Srbi u Austriji odlično integrisani i da održavaju izuzetne odnose sa maticom...Đukić Dejanović, koja boravi u zvaničnoj poseti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.