Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci: EU će preispitati sankcije protiv Rusije

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je danas da će Evropa i ostale zapadne zemlje vjerovatno preispitati sankcije protiv Rusije u narednim mjesecima.

"Jasno je da imamo isti stav kao čitava međunarodna zapadna zajednica, ali smatram da će ovaj paket sankcija biti preispitan, ne u narednim satima, nego u narednim mjesecima", rekao je Renci u intervjuu italijanskom radiju.

Italija je spriječila automatsko produžavanje sankcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU protiv Moskve, koje su uvedene poslije pripajanja Krima Ruskoj Federaciji i zbog podrške koju, kako smatra Zapad, Moskva pruža lokalnim snagama na istoku Ukrajine.

Očekuje se da će evropski lideri razmatrati ovo pitanje na sutrašnjem sastanku u Briselu.

Zvaničnici EU i Italije ranije su rekli da ne očekuju probleme u obnavljanju sankcija, koje ističu krajem godine, za još šest mjeseci.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Renci: EU revidira sankcije protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2015

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je danas da će članice Evropske unije i druge zapadne zemlje verovatno preispitati svoje ekonomske sankcije protiv Rusije u narednim mesecima..."Jasno je da imamo isti stav kao i čitava međunarodna zapadna zajednica.. ali mislim da će paket sankcija biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.