Rekordna kazna za kartel proizvođača kamiona

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Jul.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna kazna za kartel proizvođača kamiona

Evropska unija izrekla je rekordnu kaznu za kartelsko poslovanje od 2,93 milijarde evra vodećim evropskim proizvodjačima kamiona, saopštila je 19. jula Evropska komisija. Komisija je optužila Folksvagenove MAN i Skaniju, Dajmler, DAF, Iveko i Volvo za nameštanje cena izmedju 1999. i 2011. godine, kao i za dogovaranje o odlaganju uvodjenja nove tehnologije za smanjenje zagadjenja. Najveću kaznu platiće Dajmler a MAN je izbegao kaznu jer je otkrio kartel.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU: Kamionskom kartelu kazna od tri milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2016

Evropska unija je danas kaznila pet najvećih evropskih proizvođača kamiona sa rekordnih tri milijarde evra, optužujući ih za dosluh radi nameštanja cena i odlaganja uvođenja tehnologija za smanjenje zagađenja...Prema izjavi evropske komesarke za zaštitu konkurencije Margret Vestager, kompanije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.