Reagovanje na istup Jeremića

Izvor: RTS, 27.Jul.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje na istup Jeremića

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić optužio je predsednika Aleksandra Vučića da namerava da da Kosovu stolicu u UN, da bi mu Zapad zauzvrat dozvolio da pokrade naredne izbore. Nema ničeg smešnijeg nego kada Vuk Jeremić misli da ga se neko plaši, odgovara Milenko Jovanov. Marko Đurić poručuje Jeremiću da se priseti kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o KiM iz UN na teren EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Jeremić je, prema saopštenju, kazao za TV Naša da je sa srpske strane jedino Vučiću stalo da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije, jer, dodaje, predsednik Srbije smatra da kosovsko članstvo u UN menja za još četiri godine vlasti.
Narodna stranka će, kaže, učiniti sve da se spreči veleizdaja po pitanju Kosova, jer ako se to desi, Vučić će nastaviti da trguje nacionalnim interesima, jednim po jednim.
Zauzvrat će, kazao je Jeremić, tražiti od međunarodne zajednice da unedogled toleriše njegovu vlast, odnosno, kako navodi lider Narodne stranke, diktaturu.
Dodao je da je "ne Kosovu u UN" jedna od najvažnijih tačaka na kojima se formira Savez za Srbiju.
Potpredsednici SNS-a Milenko Jovanov i Marko Đurić oštro su reagovali na izjave Vuka Jeremića, kao i članica predsedništva te stranke Zorana Mihajlović.
Jovanov je konstatovao da "velike pare", a u Jeremićevom slučaju su to, kaže, milioni evra, "utiču na psihu čoveka".
Nema ničeg smešnijeg i grotesknijeg, napisao je Jovanov u saopštenju, nego kada Vuk Jeremić misli da ga se neko plaši i ironično primećuje da bi Jeremić pre svega trebalo da obavesti građane Srbije o tome da li je zadovoljan zatvorskim uslovima za svoje saradnike Patrika Hoa i Šeika Tidijan Gardija.
Marko Đurić je poručio Jeremiću da otpočne dijalog sa sopstvenom savešću i priseti se kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o KiM iz UN na teren EU.
"Kao nedavno njegovom šefu Borisu Tadiću, i Vuku Jeremiću preporučujem da otpočne dijalog sa sopstvenom savešću i priseti se kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o KiM iz UN na teren EU, dovođenju Euleksa, katastrofalnim sporazumima sa Prištinom koje je prihvatio, a pre svega katastrofi Srbije pred Međunarodnim sudom pravde", naveo je Đurić u pisanoji izjavi.
"Na kraju, Jeremić bi trebalo da se zapita i zašto ga danas u prištinskim medijima tretiraju kao heroja kosovske nezavisnosti", zaključio je Đurić. 
Reagovala je i potpredsednica Vlade i članica Predseništva SNS-a Zorana Mihajlović koja je rekla da smo "od Vuka Jeremića, dok je bio na vlasti, već videli da nema s kim nije u stanju da posvađa Srbiju a izgleda da isto pokušava i danas, kad mu se priviđaju zavere u kojima učestvuje pola sveta".   
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jeremić: Vučić daje Kosovo, da mu Zapad dozvoli krađu izbora

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremic optužio je danas predsednika Aleksandra Vučića da namerava da da Kosovu stolicu u UN, da bi mu Zapad zauzvrat dozvolio da pokrade naredne izbore...Jeremić je, prema saopštenju, kazao za TV Naša da je sa srpske strane jedino Vučiću stalo da Kosovo uđe u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.