Razvoj sporta po ugledu na zemlje EU

Izvor: Politika, 31.Avg.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvoj sporta po ugledu na zemlje EU

BEOGRAD – Srbija je otpočela unapređenje sistema sporta i na tom putu koristiće iskustva zemlja Evropske unije, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Udovičić je to rekao u Varšavi, gde se tokom utakmice Srbija-Poljska kojom je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci, susreo sa predsednikom Poljske Bronislavom Komorovskim i ministrom sporta i turizma Anžejem Bjernatom, navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ministarstva sporta.

„Na tom putu, koristićemo iskustva zemalja Evropske unije, a posebno onih koje su u ranijem periodu imale sličan sistem i uređenje kao i mi. Prioriteti su nam podizanje rekreativnog i amaterskog sporta, puna odgovornost i transparentnost u finansiranju sporta, i transformacija i profesionalizacija klubova”, rekao je Udovičić.

Udovičić je čestitao na organizaciji otvaranja kojem je na nacionalnom stadionu prisusutvovalo više od 65 hiljada gledalaca čime je, na meču između Poljske i Srbije, nakon 62 godine oboren rekord u broju navijača na jednoj odbojkaškoj utakmici.

On je iskoristio priliku da zahvali na pomoći koju je Poljska pružila Srbiji tokom majskih poplava, kao i da čestita na izboru premijera Donalda Tuska na mesto predsednika Evropskog saveta.

Srpski ministar sporta i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić prisustvovali su svečanom otvaranju kao gosti predsednika Svetske odbojkaške federacije Arija Grase.

Tanjug

objavljeno: 31.08.2014.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

ZAHVALIO SE NA POMOĆI: Udovičić čestitao Poljskoj otvaranje SP u odbojci

Izvor: Kurir, 31.Avg.2014

VARŠAVA - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas Poljskoj na organizaciji otvaranja Svetskog prvenstva u odbojci, koje je počelo mečom između domaće selekcije i Srbije, i zahvalio se toj zemlji na pomoći koju je pružila tokom majskih poplava u Srbiji...Udovičić se susreo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.