Razmotriti odnos prema EU, ako Evropa neće da zaustavi stvaranje Velike Albanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmotriti odnos prema EU, ako Evropa neće da zaustavi stvaranje Velike Albanije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je više puta tražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razmotri politiku prema Evropskoj uniji i da Srbija treba da promeni svoju poziciju prema Uniji, ako Evropa neće da zaustavi stvaranje Velike Albanije.

"To sam tražio više puta od Vučića i nikada me nije podržao. I sada ponovo tražim da razmislimo da li nam treba ovakva EU i takva politika, to od njega naravno zavisi", rekao je Vulin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je istakao da Evropa i čitav svet ćute na "formiranje Velike Albanije" i da se prave da ne vide kakvo se zlo sprema.

"Velika Albanija se ne može stvoriti a da ne izazove sukobe na Balkanu, ne samo sa Srbijom i ne samo sa Srbima. Albanski premijer je već najavio da hoće da izbriše granice i sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom i poručuje da svuda gde žive Albanci neće biti granica između njih. Tako se pravi Velika Albanija", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.