Rašić: Očekujem pritisak EU na zvaničnu Prištinu zbog ZSO

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašić: Očekujem pritisak EU na zvaničnu Prištinu zbog ZSO

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da očekuje pritisak EU na zvaničnu Prištinu zbog slanja Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO).

Rašić je u izjavi Tanjugu rekao i da je narušen odnos u vladajućoj koaliciji na Kosovu, čiji deo je i Srpska lista, zbog odluke kosovske predsednice Atifete Jahjaga da sporazum o ZSO uputi na razmatranje Ustavnom sudu Kosova.

- Očekujem pritisak od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU na zvaničnu Prištinu, već danas u medijima neki “anonimni” predstavnici EU su rekli da čak i SSP može doći u pitanje, a verovatno će na jedan blag način, diplomatski, pokušati da im objasne da to tako ne ide - rekao je on.

Rašić je dodao da iz iskustva zna da diplomatija na Kosovu nekada nije dovoljno jasna za lokalne političare zbog čega se mora reći “malo glasnije i jasnije” i da će se verovatno to desiti narednih dana.

- Nadam se da predsednica Kosova već danas razmišlja u pravcu kako da se izvuče iz ove situacije bez težih posledica - rekao je Rašić koji je ocenio da je zbog slanja sporazuma o ZSO poremećen odnos unutar vladajuće koalicije na Kosovu.

Kosovska predsednica prosledila je u petak Ustavnom sudu Kosova na ocenu ustavnosti Sporazum o ZSO, dok su predstavnici Vlade Kosova jasno stavili do znanja da sporazum o ZSO neće biti sproveden ako Ustavni sud Kosova oceni da je u suprotnosti sa kosovskim ustavom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rašić: Očekujem pritisak EU na zvaničnu Prištinu zbog ZSO

Izvor: RTS, 31.Okt.2015

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je da očekuje pritisak EU na zvaničnu Prištinu zbog slanja Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti sporazuma o Zajednici srpskih opština. . Nenad Rašić je u izjavi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.