Rama traži da EU izađe sa novom izjavom o dijalogu Kosova i Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2023, 17:23

Rama traži da EU izađe sa novom izjavom o dijalogu Kosova i Srbije

Albanija se usprotivila izjavi šefa spoljne politike Evropske unije(EU) Džozefa Borela(Joseph Borrell)o dijalogu Kosova i Srbije i zatražila da blok izađe sa novim saopštenjem. Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj konferenciji sa potpredsjednikom Vlade Italije Antoniom Tajanijem rekao da bi EU trebalo da izađe sa novom izjavom nakon dešavanja u Banjskoj, gdje je kao rezultat napada naoružane grupe ubijen kosovski policajac i trojica osumnjičenih napadača. "Albanija se prvi put...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Ako se ne izda novo saopštenje EU o napadima u Banjskoj nismo na istoj liniji sa njima

Izvor: Danas, 27.Sep.2023

Premijer Albanije Edi Rama pozvao je Evropsku uniju da izađe sa drugim saopštenjem i da osudi dan žalosti koji je Srbija objavila zbog tragičnih događaja na Kosovu ili "neće biti na istoj liniji sa njom".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.